torstai 1. marraskuuta 2012

Mozzarellarulla - muistutus


..aikaisemmin joskus-tovi-sitten näprättiin saman sorttista. Miltein yhtä epäonnistunein lopputulemin, mutta ei sentään. Silloin oli sentään makua JA väriä. Nyt uupuivat molemmat.. :)

 Täytteenä: muutama silputtu basilikanlehti, loraus oliiviöljyä, ripaus valkosipulijauhetta, pieni palanen keltasipulia hienona silppuna ja muutama Mexico-maustettu oliivi..
Oli makua, hennon miedosti kylläkin.
Eli siis, tarinan opetus: 
***Mozzarella syntyy hirmuhelposti kaupan klöntti-pallosta: elmukelmuun ja ≈5min kylpyyn kattilaan, poreilevaan veteen
***HUOM!! poreilevaan = niin että kattilan pohjalle juur ja juuri muodostuu kuplia. Kiehuvankuuma vesi mömmöyttää kelmun mozzarellan pintaan ja itse juustopallon sisus jää vielä jäykäksi
***Kahden leivinpaprein väliin ja kaulimella tasaiseksi. Niin ohkaiseksi kuin kukin tahtoo..
***Täytteeksi sitä mikä kokonaisuuteen sopii -> rullalle ja tarjolle!
***Täytettä kannattaa olla tarpeeksi!! :) se on rullan jännin juttu. Elämys jää hinteläksi jos tässäkohtaa kitsastelee
***ja MAKUA. Sitä saa olla! kauhakaupalla!

Ei kommentteja: