torstai 15. marraskuuta 2012

Bianco e Nero Messinese

..eli profiterole al cioccolato - toiselta nimeltä ja ehkä laajemmin italiassa. Mutta mulle Bianco e nero, proprio Messinese.

:) kenties maailma rumin jälkiruokaräätti, mutta - ! Ulkonäkö pettää pahasti: tämä on yksinkertaisesti yksi parhaista jälkirääteistä mitä löytyy! Myös über-muokkailtava, helppo annostella, hauska tehdä ja jännä kasata!!!

Bianco e Nero = Pehmoisia tuulihattuja, joiden sisällä vanilijaista kermavaahtoa, pyöriteltynä suklaamoussessa ja pinottuna päällekkäin...otsikon mukaan.
1) Tuulihatut aiemmalla reseptillä. Tälläkertaa makeannälkään :)

2) Kunnolla vanilijasokerilla, vanilijatangolla ja lorauksella sitruunamehua maustettua kermavaahtoa, pursotinpussilla hattujen täydeltä..
 3) Pyörittely rauhallisesti suklaamoussessa
4) Yksitellen tarjoiluvadille pinoon
5) Loput moussesta vielä kauniisti ympäriinsä: lopputuloksena olisi ikäänkuin keko suklaamousse-pallukoita
6) Iso lusikka kylkeen ja tarjolle..

 :) vaatineeko tämä sen suuremmin selittelyä? Hyväähän tällainen on.
Ihanan ilmavia, pehmoisen-sitkeän purtavia pehmenneitä tuulihattuja, lämpöistä suklaata ja raikasta vanilijakermavaahtoa.. Kevyttä ja ilmavaa, ainakin suutuntumaltaan!! :)

***ja modailu-mahdollisuuksia rajattomasti: keskenään sopivia mousseja nyt lienee loputtomiin...Kesällä toisin päin - kermavaahtoa pintaan, sisälle vaikka vadelmalla maustettua punaista moussea? Marianne-crunch ja mokka? Baileys ja kermavaahto? Laku ja kermavaahto?...

Aivan otsikon-mukainen tosta ulosannista EI siis tullut.. Näin kävi:
..ylläolevasta kuvasta jo huomaa että "mousse" on enemmän litkua,kuin vaahtoa. Suklaasula oli turhan lämmintä vielä kun sekoitin sen kermavaahtoon ja hups! - kuplat katosivat :)

..mutta ei tämä mitään! Nurinkurin-taktiikalla siis! Kulhoon elmukelmu ja löysähkössä, MUTTA onneksi kovin suklaisessa tahnassa pyöritellyt pallukat. Kylmään odottamaan..
 ..tarjoilun koittaessa: kylmä kulho kumoten lautaselle, kelmu pois ja ottimet kylkeen! Heh, ei niin kaunista, mutta MmmmMmMMmakuista ennen kaikkea! Tavallaan hauska kiilto tuli tuohon pintaan, mutta harmi kun ei riittänyt oikein reunoille.. :)

Ei kommentteja: