perjantai 1. marraskuuta 2013

Peperonata ja vuohenjuustouunilohi

..un piccolo gusto dalla bella Sicilia..
Uuni on yllättävän monipuolinen ja näppärä lohen valmistuksessa. Tiedän, että olen usein asiasta monaa, jopa täysin vastakkaista mieltä, mutta nyt tuli taas hyvä muistutus: kyllä tälläkin kelpaa!
Maustamisvaihtoehtoina voi toteuttaa itseään ihan miten tahtoo..

Peperonata sen sijaan. Tässä tämän muistiinpanon "juttu". Todellinen tuulahdus eteläisestä italiasta!! Jopa maku - kotimaisilla raaka-aineilla - oli likipitäen se mitä muistinkin..
 1) Kasviksia suikaloiksi.. Punaista, vihreää ja oranssia paprikaa, pieni pätkä lehtiselleriä, muutama tomaatti, punaista ja valkoista sipulia ja ihan pari senttimetriä kesäkurpitsaa..

***oikeastaan tässä kaikki mitä räättiin tarvitaan. :)
***lisänä ainoastaan (ehdottomasti) HYVÄÄ oliiviöljyä, ripaus chiliä ja tuoretta basilikaa..

2) Paistinpannulle oikeassa järjestyksessä!
- Lämpenevään oliiviöjyyn ENSIN valkosipuli. Sitten punasipuli. Kuullotusta, kunnes pinta saa hieman väriä.
- Sellerinpalat seuraavaksi
- Paprikansuikaleet ja kesäkurpitsanpalat
- ..ja viimeisenä tomaatinlohkot
3) Paistamista ja hauduttelua, kunnes kaikki osaset läpeensä pehmenneet..
 3) Sillävälin kala uuniin.
4) Sitruunamehua ja mustapippuria fileen pintaan, päälle voitelu kermalla notkistetulla, pehmeällä vuohenjuustolla
 5) Ripotellen pinjansiemeniä koristeeksi
6) 200°-uuniin, ≈15-20 min...

Sitruunanviipale maustevaihtoehdoksi, aseet kouraan ja kimppuun!

***hih. Pitkästä aikaa hieman "tunnelmoivaa" ruoanlaittoa. Huippua!
***Lohi: sitruuna-vuohenjuusto ja lohi... kaikenkaikkiaan aika toimiva makuyhdistelmä..
***Peperonata: wau!
***..siis kotisuomen, perus pikkukaupan raaka-aineilla näin lähelle autenttista efektiä? :) en olisi uskonut..
***vaiko oliko tässä "ah pitkästä aikaa"-uutta tulemista? täytyy kokeilla uudestaan...

Ei kommentteja: