perjantai 15. marraskuuta 2013

Falafel


.."sillattii helpost": Raaka-aineksia blenderiin ja sekaisin. Massa tarjoilumuotoon. Kypsennys. Tarjoilu.

Joka kohdassa voi kokki - omanmaunmukaan - tehdä tarvittavia jekkuja, mutta näin ainakin syntyy yksinkertaisimmillaan esimerkki ko. räätistä.


1) Mausteet ja valutetut kikherneet blenderiin. Mausteina chilihiutaleita,  reilu teelusikallinen tahinia, sitruunamehua, seesaminsiemeniä, ripaus timjamia ja oreganoa, reilusti jeeraa, suolaa, mustapippuria ja yksi valkosipulinkynsi.

2) Sekoitin surisemaan! Välillä täytyy oliiviöljyä valutella mukaan, jotta massasta saa tarpeeksi tasaisen.
3) Viimeisenä kyytiin vielä ruokalusikallinen Maizenaa..

4) Kostutetuilla käpälillä palleroiksi
5) Uuniin, 225° ≈ 15-20min. Kunnes pinta mukavasti alkaa vaihtamaan väriä tummemman keltaiseksi / kullanruskeaksi..

Tarjolle. Seuraan tsatsikia, salsaa, guacamolea, pitaleipiä, salaatteja...

***maustekombossa voi mennä myös yksinkertaisemman kautta: chiliä, tilkka soijaa ja jeeraa eli juustokuminaa. Valkosipuli ja tilkkanen sitruunamehua on "pakollisia" :)
***tahinia mukaan, niin päästään paremmalle matkalle kohti alkuperäseutuja..
***vähän "tuhdimpaa" tai "massiivisempaa" makua olisi toivottavissa... Soijaa, Srirachaa, Worchesteria, tuoretta timjamia ja normi keltasipulia..?
***kypsennys deep-fry saisi aikaan kunnon rapean pinnan.. "keveys" katoaa ehkä sitämyöten, mutta tulisipa aivan tautisen herkullista...nam..

Ei kommentteja: