maanantai 11. marraskuuta 2013

Satay tofu

..vihdoin, vihdoin sain makua tarttumaan tähän itsessään mitättömän makuiseen raaka-aineeseen.

***vaikuttavin "uusi"-juttu oli ehkä tofun kuivaus talouspaperilla..?
***..ja tietty tarpeeksi pitkä marinoitumisaika!!!

 1) Tofu. Paloiksi, leikkuulaudalle ja talouspaperilla, huolellisesti mutta lempeästi painellen ylimäärä-neste pois
2) Marinadi: soijaa, maapähkinävoita, riisiviinietikkaa, raastettua tuoretta inkivääriä, chilihiutaleita, muscovadosokeria ja valkosipulijauhetta
3) Kuutiot marinoitumaan.

***välillä kääntelyä, muuten vain aikaa, aikaa ja aikaa. Tässä vierähti 3h, pitempäänkin olisi taatusti voinut odotella, mutta makumakumakumakumaku saatiin jo tällä!
4) Juuri ennen paistamista, ripotellen pintaan (jokapuolelle) korppujauhoja
5) Pinta ruskeaksi ja leivinpaperille, 150°-uuniin kuivumaan vielä ennen tarjoilua..

..kylkeen Aasia-tyylisesti maustettua julienne-kasvissekoitusta. Puikot kouraan ja kimppuun!

***nam. vihdoin! WAU!
***naturell-tofuun makua! MAKUA!!!
***kuivaus -> marinadi imeytyy "syvemmälle"
***aika -> marinadi imeytyy syvemmälle
***marinadin maku -> syypää koko herkkuun :). Satay = soija, inkivääri, chili, maapähkinä. Can't go wrong.

Ei kommentteja: