perjantai 29. marraskuuta 2013

Italialeipä

..pikkaisen suolaista, pikkuista joulupurtavaa, eli pikkusuolaista pikkujoulupirtavaa.
Perus rullapötkö-hiivaleipä sai kyytiinsä kunnon tujauksen Italiaa. Näin lähti makumatka saapasmaahan kyllä todella näppärästi käyntiin.. :)
Nyt pikkujoulukauden "high seasonin" aikaan tällainen saattaisi sopia vaikka tarjoilupöytään saakka..
 1) Taikina kohoamaan: Durumjauhoa ja tekstuurin mielenkiinnon vuoksi vajaa-desi vehnälesettä. Rasva-aineeksi tietysti hyvää oliiviöljyä (kunnolla-reilusti). Reilusti merisuolaa. Tavallista valkoista sokeria ja kuivahiivaa. Nesteenä toimi 2dl vettä ja 0,5dl maitoa.
2) Nesteiden lämmitys..sokeri ja suolan liuotus..hiivat ja jauhot sekaan. Alustus ja kohoamaan..
3) Huolellinen kohotus, jonka aikana täytteitä voi haalia jo kasaan... Parmesaania, tomaattia, oliiveja, sipulia, basilikaa...
 4) Taikina levyksi, täytteet kyytiin. Loraus oliiviöljyä vielä viimeistelyyn...
 5) Rullalle, oliiviöljyllä voitelu. 200°-uuniin, 15-20min...
Suupaloiksi ja pöytään!

***Koitos jota "ei voi kuin varioida"
***hyvää näinkin, mutta... enemmän italiaa? aurinkokuivattua tomaattia, tuoretta valkosipulia, mozzarellaa, fontinaa, gorgonzolaa...
***enemmän jotain ihan muuta? makumaisemahan voi olla juuri mitä ikinä kokin mieleen juolahtaakaan..
***tekstuurilta tahtoisin enemmän: sisuksiin pähkinää, rapeaa kasvista, paistettua pekonia tms. "purtavaa" purtavaa.
***pötkö useammalle rullalle ennen uunitusta! Enemmän korvapuustiefektiä!!

Ei kommentteja: