torstai 7. marraskuuta 2013

Vegepihvin paisto-ohje ( = Kvinoa-Mexico burgeri)

..eli miten purilaismassasta saa (todennäköisimmin) tekstuuriltaan tasaisen, kiinteän, kasassapysyvän, pinnalta rapean ja sisältä herkullisen mehukkaan.


 1) Itse piffimassan pyörittelyssä ei mitään sen kummempaa tehty.. Mausteina oreganoa, pimentoa, suolaa, pippuria, ripaus muscovadoa ja tilkka Srirachaa.

***tälläkertaa lisänä oli tuo reilu ruokalusikallinen Maizenaa ja lopullisen "kuivuuden" aikaansaamiseksi kaurahiutaleita., n. 0,5dl
 2) Paistamisessa sen sijaan yritettiin jotain uutta...

***massa lapioitiin ja muotoiltiin folioarkin päälle
***uuni 225°
***folio ritilän päälle..
 ***kertaalleen uunituksen aikana plätyt käännettiin.
***helpointa tehdä niin, että käytössä on toinen folioarkki jonka länttää piffien päälle. Sitten vain kippaa koko ritilän nurinkurin ja liu'uttaa folion takaisin..
***uusiksi uuniin, kunnes toisenkin puolen pinta kuivuu ja hieman vaihtaa väriä..
 ***pannu liedelle ja reilu loraus öljyä lämpiämään
***kuumalle pannulle piffit ja pinta vielä molemminpuolin rapeaksi ja ruskeaksi!
Burgerileipien väliin, sipulisetin, juuston ja rehujen kera...
ja huomatkaas: piffit pysyvät vieläkin kasassa!!! wwwwWWwwuHUhUhUuUUU!!!

***harmi kun en ihan muista mitä tuo 1. kuvassa oleva paksu puuro olikaan... Kikherneitä? Valkoisia papuja?..vaaleaa soijarouhetta siinä taatusti oli, mutta vain osana.. höh.
***al dente-keitettyä quinoaa ainakin..

Ei kommentteja: