torstai 21. marraskuuta 2013

Kukkakaali Jerky

!!!! :)
WwwWuhuu!

Aivan - ihan oikeasti aivan - loistava kasvis "finger food". Kenties ei nyt aivan täysin kilpailija lihaisalle beef jerkylle, mutta entiteetti itsessään: erilainen, eri makuinen, eri tekstuuri, sama tunnelma!

Naurettavan suoraviivaista tehdä ja laittaa tekeytymään, rahtusen rasittavaa odotella valmistumista..
Joskus vielä on tässäkin köökissä kuivuri..ah joskus, ehkä. Sellaisella tällaiset koitokset sujuisivat huomattavasti näppärämmin.. No. Sellaista odotellessa, ei auta kuin kokeilla muilla keinoilla!
 1) Kukkakaalin möhkäleestä ensin kookkaimmat kukinnot irti ja veitsellä "viipaleiksi".

***ideana on hieman kaventaa ja pienentää palasia. Kovin tyylikästä lopputulosta on turha odottaa: kukkakaali murtuu, repeilee, lohkeilee..


 2) Marinadi valmiiksi:
- mausteet: Tahinia nokare, Srirachaa loraus, mustapippuria muutama pyöräytys ja nestesavua teelusikallinen. Kasvislientä mukaan sen verran että soosi on a) riittävän juoksevaa ja b) määrältään riittävää..
 3) Marinadia kukintojen pintaan ja uuniritlälle..

***marinadia kannattaa laittaa mielummin liikaa kuin liian vähän. Uunin pohjalle sujautin leivinpaperin, jotta pohja pysyy puhtaampana..

4) Uuni 50°, kiertoilmalle. Luukku raolleen ja odottelemaan..
≈ 18h kuluttua ritilältä löytyi kutistuneita, hieman sitkoisen pehmeitä, aivan uskomattoman herkullisia kukkakaalinpalasia.
Kehotan harkitsemaan.. :)

***hihi.. Kukkakaalin "oma" maku kyllä hävisi täysin tiehensä. Ei se mikään voimakas ikinä olekkaan, mutta tässä sitä ei huomaa yhtään mitenkään. Jäljelle on jäänyt vain tekstuuri: sitkoisen pehmeää, purtavaa ja upeasti maku mukana!
***nestesavu on nousemassa ykköspallille maustekaapin kilpailussa.. :)

p.s. muutama päivä sitten tuli touhuttua päivitys silakkapihveihin.

Ei kommentteja: