keskiviikko 30. lokakuuta 2013

NY Cheesecake

..jenkkijälkkäri herkkuvuoren huipulta.
Miunmaunmukaan tässä on ehdottomasti yksi huippuhyvä asia, jonka ameriikan-kulttuuri on tuonut pallollemme. Räätissä yhdistyy monta äärimmäisen houkuttelevaa osaa: rapea muropohja ja samettisen pehmeä ja kermainen täyte, jotka yhdessä antavat tilaa vielä mahdolliselle kastikkeelle....
namnamnamnam.....

Visuaalinen hahmotelma työvaiheista:
 1) Kohde-ruokailijoissa oli keliakiaa, joten pohja syntyi gluteenittomista Digestiveistä

***perusDigestive ON varmasti parempi ja huomattavasti herkullisempi vaihtoehto, mutta eivät nämä kehnoja olleet :)
 2) 350g keksiä, 150g margariinisulaa..
 3) mausteiksi loraus hunajaa ja teelusikallinen kanelia. Samaan kulhoon ja tasaiseksi!
4) Irtopohjavuoka sai pintaansa pikaisen voitelun tilkalla margariinia. Keksimuru perään ja kostutetuilla käpälillä muotoilu siistiksi..

***kannattaa tähän käyttää aikaa
***mitä siistimmän ja tasaisemman reunasta saa, sitä siistimpi ja tasaisempi se on tarjoiltaessa (ja sitä enemmän täytettä mahtuu kyytiin!!!)
 5) Täytteeseen 3 kananmunaa, 3 (200g) purkkia maustamatonta tuorejuustoa, ≈ desi sokeria, ripaus vanilijasokeria ja muutama ruokalusikallinen Maizenaa. Noin puolikkaan sitruunan kuoren raastoin piristämään massaa! Pehmentämään kokonaisuutta torppasin desin vaahdotettua kermavaahtoa vielä kyytiin..

***tässä oli kokeilun ehdoton opetus! :) ..käytin kermavaahdon maustamiseen vanilijajauhetta, sellaista ikäänkuin kuivattua vanilijatangon sisusta ja tomusokeria. Tuloksena aivan fantastisen silkkisen pehmeä ja makuinen vaahto!
 6) Täyte vuokaan...
 7) ..ja vuoka uuniin. 200° ≈ 45 min.

***viimeisillä 15 minuutilla laitoin päälle kostutetun leivinpaperin, jottei päällinen aivan liikaa tummuisi..
Ready!
Huolellisen jäähdyttelyn jälkeen tarjolle, kyytiin kastiketta tuoreista marjoista.. Varsin nautinnollinen makumatka valmiina.

***jäähdyttely on must. Ilman ei kaakkua saa siististi leikkailtua
***soosi on toinen must. Vaikka tuoreista mansikoista, mustikoista, vadelmista...soseutettu simppeli "hillo"... Turhaa makeutta kannattaa kastikkeessa välttää: sitä piisaa kyllin kyllä kakussa!

Ei kommentteja: