maanantai 4. marraskuuta 2013

Kurpitsakeitto ja Hirviön silmä

..hurjaa Halloween tunnelmointia. Hui!
Myös nam. Nämä makukokeilut olivat oikein hienosti onnistuneita!! (...mikä toisaalta ei niinkään yllätä: sopan resepti oli aikalailla suoraan Glorian Ruoka&Viini-lehdestä..)

 1) Myskikurpitsaa ja tavallista möhkälettä. Kuoret pois ja kuutioiksi!

***HUOM!! siemente talteen! namnamna. Suuremmoista herkkua, vähällä vaivalla näistä: siemenet kasaan folioarkin päälle. Loraus oliiviöljyä kasan päälle, ripaus Pimentoa tai grillimaustetta tai mustaapippuria pelkästään. Sormilla sekoittelu ja levittely tasaisesti, yhteen kerrokseen. Uuni 225°, folioarkki ritilän päälle ja ylätasolle. 10 min, tai kunnes terävimmät nurkat jo alkaa tummua. Valmiiden päälle hintsu ripaus suolaa.
 2) Kuutiot pellille..
 3) 225°-uunissa reilu vartti.. (15-20min).. Kunnes pinta alkaa kuivahtamaan ja ehkä jo jostainkohtaa vaihtaa väriä..

***mukana oli tässä kurpitsan lisäksi vielä pari porkkanaa.
 4) Kattilan pohjalle loraus oliiviöljyä. Siinä pehmeäksi kuullottaen punaista ja valkoista sipulia. Maustaminen suolalla ja pippurilla. Kuutiot mukaan, nopsa paisto.
5) Vettä perään haluttu määrä, ts. riippuu kokista, kuinka tiukkaa sosetta halutaan!
6) Kannen alla ≈15min rauhallista hauduttelua.
7) Lopussa mukaan vielä reilu ripaus chiliä ja loraus kuohukermaa
8) Sauvasekoittimella soseeksi..
..ja koristeiden kanssa tarjolle!


9) Deviled Eggs - eli kovaksi keitettyjä kananmunia.
10) Keltuaiset kulhoon, maustetta sekaan (Srirachaa, cayennea, suolaa ja pippuria) -> soseeksi ja pursotinpussilla takaisin kananmunanpuolikkaaseen.

..puolikas oliivi on vain lopullisen "silmä"-efektin aikaansaamiseksi. :)

***keitto: nam,nam.... Tasaisen pehmoista, herkullista ja suloisen lievästi tulista. Nappiin. :)
***mitään sen suurempaa lisää en tähän lykkäisi... Ehkä loraus valkoviiniä? ..pinnalle ripotellen paahdettua pekonia? ..suolapähkinöitä?
***silmät: makuvaihtoehtona voi olla mitä vain. "Deviled Egg"-termi tulee ilmeisesti lähinnä vain tarjoilumuodon takia. Makuna jokin tarjoiluhetkeen hyvin sopiva kombo!

Ei kommentteja: