keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Weizen ja jouluolut

..olutkokeiluja vol.2. Huh, niin monta vielä edessä!
Tämän touhun oppimiseen menee vielä muutama koitos.. :)
***Weizen
***reseptejä ja kokemuksia hieman pidempään lueskeltuani selvisi, että tämän tekeminen uutteesta on usein koettu hankalaksi.
***hups, tosiaan. Ilmeisen hankalaa, köhöm..
***uskoisin kuitenkin että tekijästä-riippuvaiset-tekijät olivat syy vähän vähemmän upeaan lopputulokseen.

***noh, hyväähän tästä kyllä tuli. Vähemmän makeaa kuin aiempi amber lager, mutta kuitenkin liikaa. Simaisuutta ripaus ylimäärin..

***ensi keväänä/alkukesästä laitan seuraavan Weizenin muhimaan.
***tällöin: ale-hiiva ja 20-22°-astetta käymislämpötilana? ..ei tuhatta-ja-yhtä eri humalaa, vain Columbusta. Panimosokeria ja hunajaa? Sitruunankuorta?

***Jouluolut on tällähetkellä porisemassa..
***Tummaa ja vaaleaa uutetta ja 250g suklaamallasta. Humalana Tettnanger 60g, keittoaikaa n.40g - 1h, 20g - 15 min..
***fariinisokeria, tuoretta inkivääriä ja kanelitankoa. Neilikka unohtui.
***Hiivaa kerrankin kunnolla. 4 pss taisi mennä. Startteri tehty ja alku ainakin näyttää lupaavalta...
***1.055

..Joulumausteita oli tarkoitus laittaa rohkeammin. Muutama appelsiininkuorenpalanen, neilikkaa, ehkä rusinaa, kahvia, taatelia... Touhottaessa osa unohtui, mutta alkukeitoksen tuoksu ainakin antaa odottaa upeaa, talvisen lämpöistä ja jouluntunnelmaista Stout-tyylistä juomaa.
Pullotus ylihuomenna, valmista juuri joulun alla...nam - toivottavasti.

Ei kommentteja: