sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Uunibroileri - sitruuna, cayenne, oregano


..ensimmäistä kertaa.
Hih, omalla kierolla tavalla huippuhauskaa räätin-valmistusta. Ja hui, kuinka monta tunnelmoitavaa osa-aluetta tällälailla löytyy lisää.
1) Kokonainen kana: huuhtelu viileällä vedellä ja kuivaus talouspaperilla

***ehkä suurimmat untuvanjämät, karvat ym. omituisuudet voisi tässävaiheessa näprätä syrjään..?
2) Maustevoi muhimaan jo hyvissä ajoin, vaikka edellisenä iltana.. Tässä tuoretta oreganoa (suomalaisittain Meiramia), Pimentoa, cayenne ja mustapippuria, suolaa ja sitruunankuorta
3) Rintafileiden reunasta pieni viilto ja manuaalisesti maustevoita ihon ja fileiden väliin. Ympäriinsä, joka puolelle. Loput kanan pinnalle, ympäriinsä..
4) Ruukullinen tuoretta oreganoa ja pienehkö sitruuna lohkoina sisälle
5) Paistinarulla jalat "nippuun" ja siivet voi kääntää reunoille.. Uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä, reunoille muutama puolitettu kokonainen valkosipulinmöllykkä
6) 225°-uuniin ensiksi! ≈ 10min. Sitten lämpötila 200° ja odottelua kunnes pinta kunnolla ruskea.

Lopputulemaa ei nyt muistettu ikuistaa, mutta mieleen ainakin painui. :) heh, vaatii uuden kokeilun. Vielä on ilmeisesti opittavaa...

***Maustetta: mielummin liikaa kuin liian vähän. Ylimäärän voi hieroa joka puolelle, sisälle, ulos, ympäri ja ämpäri..
***maustevoissa tuskin makua voi olla liikaa: suurin osa siitä kuitenkin valuu paistovuoan pohjalle..
***uuni-aikaa myös reilusti: mielummin (ja toteutuksen kautta, helpommin) ylikypsää, kuin turhan raakaa
***Yllättävän sitkeää lopputuloksen liha.. Johtuiko uuniajajsta?
***jotkut sanovat, että ensi-uunitusvaiheen jälkeen joko paistopussiin tai folion alle -> mehevämpi ja makuisempi lopputulos.. Uskon kyllä.

Ei kommentteja: