lauantai 23. maaliskuuta 2013

Kääretorttupohja = leivonta-kemiaa

..ts. noituutta, mystiikkaa ja magiaa. Henkimaailman hommia :)
Sitsi-illallisen jälkkäriksi näprättiin vanilija-marja-trifle. Pehmeä osio koostui tummasta ja vaaleasta kääretorttupohjasta.
Kuvan joka-ikinen plätty tehty samalla reseptillä, samoilla mittasuhteilla, samoilla tekotavoilla ja -astioilla, identtisellä uunituksella jne.jne.jne.

Vaalea:
4 munaa ja 1,5dl sokeria vaahdoksi. 1,5dl perunajauhoa, 1tl vanilijasokeria, 1tl leivinjauhetta
Tumma:
4 munaa ja 1,5dl sokeria vaahdoksi. 1dl perunajauhoa, 0,5dl kaakaojauheta, 1tl vanilijasokeria, 1tl leivinjauhetta.

Kuivat keskenään sekaisin. Siivilöiden vaahtoon. Nopea sekoitus, pellille ja uuniin. Keskitasolle, 175° kiertoilmaan. 12min.

..loppujenlopuksi jokainen oli keskenään hieman erilainen. Joku vähän kuohkeampi, toinen kiinteämpi, toinen mureni, toinen oli sitkeä... Maku oli kaikissa optimisti kohdallaan, mutta tasalaatuisen tekstuurin toistaminen on ilmeisen mahdotonta :)

***tämä taas muistutti: henk.koht. tykkään hurjasti enemmän ruoanlaitosta kuin leipomisesta. Leipominen on parasta-ikinä, mutta ruokaräättien näprääminen vain hitusen vielä hauskempaa. Niissä on kyse toisiaan makujenmukaan heittäytymisestä. Leivontaan kuuluu aina tämä henkimaailman järjellä-käsittämätön osa-alue...

Ei kommentteja: