lauantai 16. maaliskuuta 2013

Bataattisosekeitto


..viimeisteltynä pimento-pekaanipähkinöillä ja piimäjuustomurulla. Valtava - nam - yhdessä lusikassa.

Ajoitus / järjestys - yksi suurten makujen salaisuuksista.

1) Pannu liedelle -> loraus hyvää oliiviöljyä pohjalle -> levy päälle -> valkosipulinkynsi ja puolikas tuore chili, silppuna välittömästi öljyyn muhimaan -> lämmittelyä ja paistamista, kunnes valkosipulisilpun reunat ruskistuvat
2) Nyt perään hienonnettu puolikas keltasipuli ja pieneksi kuutioitu bataatti

***chilin ja valkosipulin maku leviää oliiviöljytilkkaan todella pehmeästi
***maku kulkee öljyn mukana koko valmistuksen ajan! wuhuu & nkam!

3) Loraus kanafondia, soijaa ja kraanavettä. Kansi päälle ja keittelyä n.15min
Surautus soseeksi ja pinnalle kevätsipulisilppua, pimentolla LIEVÄSTI maustetua pekaanipähkinärouhetta ja piimäjuustomurua.

*** :) pimento-pekaani. En uskoisi, ellen olisi kokeillut.
***nesteessä voisi olla vielä kermaa, tuorejuustoa, tms. mikäli halutaan "täyteläisempää" soppaa
***maustemaailmaan ehkä kuiva oregano? ..tai ehkäpä Buffalo BIll-tyyliin "Ranch"-bataattikeitto = lisäksi kidneypapuja ja mausteissa Worchester, muscovado ja Tabasco..?

Ei kommentteja: