lauantai 9. maaliskuuta 2013

Uunilohi vihreällä kasvispedillä


..makua raaka-aineista itseistään.
Eli ei tosiaankaan mikään köökki-/kokkitaitojen kokeiluyritys vaan yksinkertaisesti upea maku esiin osasista itsestään.

 1) Uunivuokaan rehut: pinaattia, keltasipulia, valkosipulinkynsi hienonhienona silppuna, purjoa ja ≈5min esikeitettyä broccolia
2) Pyöräytys mustapippuria, loraus oliiviöljyä ja reilusti kuivattua rosmariinia mausteiksi. 

***EI liikaa kuitenkaan: nyt tunnelmoidaan raaka-aineiden ominaisuuksia..

3) Lohifiléen mausteiksi sitruunamehua ja mustapippuria hieroen joka-puolelle
4) Kala-pala uunivuokaan, kasvispedin päälle ja 175°-uuniin, 25min

***ehkä viimoset ≈5-10min folion alla, jotta rehut höyryttyy/hautuu läpeensä pehmeiksi
***maku. MAKU. makua. nam.
***ihmeellisen syvästi makua itse raaka-aineista
***kasvispedin rehu-ja maustekombo on kyllä koettava vielä uudestaan.

Ei kommentteja: