tiistai 19. maaliskuuta 2013

Hummus


..kahvi- eli kikhernetahna.
Lyhyesti muistiin, perus/basic-resepti. Itsessään jo alkuperäinen perustavara on aivan tajuttoman hyvää, MUTTA:
- missä tätä voisi makuvaikuttajana käyttää?
- mihin tätä voisi tekstuuriltaan soveltaa?
- millä perusreseptin makuun voisi tuoda twistiä?
Raaka-aineina kaikenkaikkiaan:
Seesaminsiemeniä (= Tahinia), oliiviöljyä, suolaa, valkosipulia, sitruunamehua, cayennepippuria ja kikherneitä. Kevät- tai ruohosipulia ripotellen mausteeksi ja koristeeksi.
***seesaminsiementen tilalla voisi olla Tahinia. Valmiina kaupan purkista, tai kotikutoisest: kuivalla pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä blenderiin, ripaus suolaa ja 1tl jäävettä sekaan... Itse-tehden, öhöm. parasta :)
***Kaikki ainekset samaan sekoittimeen ja surauttelua tasaiseksi. Nesteen määrää voi ja taviikin muokkailla: osa vedellä, osa oliiviöljyllä!
***Valkosipuli on ehdottoman-pakollinen :)
***punasipulisilppu voisi myös toimia
***Cayenne oman-maun-mukaan. Pimento toimisi myös.. Ehkä korianteri..? Voisiko toimia beduiini (curry-kardemumma-kaneli)? Ehkä makeutta lorauksella hunajaa..?

Ei kommentteja: