tiistai 5. maaliskuuta 2013

Ruisrieska


..eli suoraviivaisuudessaan sanoin kuvaamaton rieskankäntty. Tästä kenties on muovautumassa näppärän-nopsa uunilämpimäinen, tuoreeltaan höyryävänä lautasenreunalle juuri ennen ruoka-aikaa.. :)

***Taikinan kokoa on mahdottoman helppo muokkailla, ruokailijoiden määrästä riippuen.. 
***Tässä nestettä vajaa 1dl
1) Kuivat aineet sekaisin: 1dl leseitä ja 1dl ruisjauhoja, ripaus suolaa ja toinen leivinjauhetta
2) Nesteinä vajaa-desi luonnonjugurttia ja pieni loraus rypsiöljyä
3) Keskenään sekaisin

4) Uunipellin pohjalle ripotellen ruisjauhoja, taikunapallero perään ja kostutetulla kädellä/lusikalla tasaiseksi. Haarukalla koloja pinnalle
5) 200°-uunitusta, 20-30min.

Lautasen reunalle suoraan pelliltä, höyryävänä...njam. :)
***ei juurikaan työvaiheita
***helposti muokkailtavat mittasuhteet taikinan määrissä
***nesteenä toimii varmasti (ehkä jopa paremmin?) piimä tms.. Kaipa tämän ihan kraanaveteenkin voisi pyöräyttää..
***Lese-osassa vielä pellavansiemeniä taikka muuta rouhetta..?

Ei kommentteja: