torstai 14. maaliskuuta 2013

Jalapeñot pastramikäärössä

..eli fingerfood-napakymppi.
Taannoin näpräiltiin aurajuustolla täytettyjä, uppopaistettuja jalapenoja, "jalaurapenoja". Vihertävän pippurin makean herkullinen polte, aurajuuston suolaisuus ja uppopaistotaikinan rapeus jäi mielettömän maukkaana kombona mieleen!

Nyt samaan makumatkaan sotkettiin vielä suikale Amerikanmaan proteiini-kultaa: pastramia..namnamnamnamnamnamnam....
Nopean-näppäriä, helppoja ja yksinkertaisia makuaarteita: oikeat maut yhteen saatettuina!

 1) Jalapenot purkista, kanta pois ja ravistelu tyhjiksi!
2) Pitkulainen viilto reunaan..
3) Ja aurajuustoa manuaalisesti, tuutin täydeltä!
 4) Siivu pastramia ympärille
5) Uunipellille ja 225°-uuniin, ≈10-15min
..eli niin kauan kunnes juusto vähän valahtaa.
Sormet ympärille ja syömään! :)

***kehotan kokeilemaan: jalapeno + aura = match made in heaven.
***pastrami kuivuessaan jäi aika murenevaiseksi.. Ehkä tähän saattaisi olla paremmin sopiva, jokin tasaisemman tiukka leikkele: prosciutto/serrano? salami?
***niissä vaan kun ei ole tuota pastramin makua....huoh.

Ei kommentteja: