sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Wings

..sitä todellista finger-foodia.
Kanansiipiä kotosalla: kehotan koittamaan.
Niin tolkuttoman helppoa, vähävaiheista, suoraviivaista ja yksinkertaista kokkailua, mutta makumaailmaltaan upeaa ja tunnelmoitavaa.
Kastikkeet, tilpehöörit ja dipit ovat sitten osa-alue erikseen :)
Siivet: joko hyllyltä tai lihatiskiltä, ilman marinadeja tms. mausteita! Ensin muovipussiin mausteet: cayennepippuria, ripaus pimentoa, suolaa ja mustapippuria. Perään pari desiä vehnäjauhoja (<- määrä tietty riippuu siipien lkm:stä. Jos enemmän, niin enemmän :). Sekoitus ja siivet säkkiin. Sekoittelua uudelleen niin että kaikki siipikimpaleet ovat peittyneet kunnolla!

Kattilaan rypsiöljyä lämpiämään. Ei liikaa, parin-kolmen-sentin syvyys riittää. Öljy 180°-asteeseen ja siivet kyytiin.

***ei liikaa kerrallaan! muuten öljy jäähtyy!

Deep-frying:iä n. 12min, kunnes hienoisesti kullanruskeita pinnasta. Välillä niitä voi vähän käännellä ja sekoitella.

Talouspaperin päälle hetkeksi valumaan, sitten vuokaan, folio päälle ja 150° uuniin oottamaan tarjoilua.
 Klassinen kombo ois sinihomejuustodippi tai hot-sauce. Nyt oma kokeilu sweet&sour-ista: ananasta, chiliä ja sipulia kuullottaen. Mukaan tomaattipurepurkki, suolaa, pippuria, muscovadosokeria ja tilkka etikkaa. Hauduttamista, kunnes "dipattavan"-kiinteää.

***soosi muuten ok, oisi pitänyt vielä surauttaa tehosekoittimella tasaiseksi.
***pieni potku ois myös voinut olla toivottavaa: loraus tabascoa?

Ei kommentteja: