tiistai 9. lokakuuta 2012

Manchego + pistaasit + hunaja

= makuja, jotka yhdessä toimivat täydellisesti.
..suolaisuutta, hienoinen makeus, rapsakkaa purtavaa ja pehmeää kermaisuutta. Kaikkea yhdessä makupalassa!
 1) Cocktailtikun nokkaan peukunpäänkokoinen kimpale Manchegoa
2) Nopea pyöräytys juoksevaasa hunajassa
3) Tahmeaan pintaan pistaasimurskaa
..ja tarjolle.
Näin yksinkertaisesti tapas-kipaleena tai..
 ..hieman monimutkaisemmin piirakan täytteenä: tässä ruis-mysli-taikinapohjalla pistaasi-manchego-hunaja + chorizoa ja punasipulisilppua.
Toimii täälläkin.
***hunaja ei oikeen tullut tässä enää esille. Kenties quiche-tyyliseen täytteeseen (creme fraiche + kananmuna) olisi pitänyt laittaa reilu loraus mukaan..?
..piirakkapöytää jatkettiin myös perinteisemmällä feta-pinaatti-suppilovahvero-luomuksella.
Perinteisempi kombo, maistui myös. :)

***myslin maku pohjissa jakaa mielipiteitä. Itse en ole mikään suurensuuri fani, mutta toisilta puolestaan jopa irtosi kehuja. Taikinan jauhomäärään siis ≈30-40% mysliä! (kuivatut hedelmät, rusinat, sun muut toki syrjään! Ne ei tänne kuulu. :)

Ei kommentteja: