torstai 18. lokakuuta 2012

Pork chops


.eli possu-nugetit.
Kirkkonummen inspiroimana, jo pitkään ollut hinku päästä koittamaan!
Kaksi makumatkaa maustekomboissa..

1) Perinteisemmin ja kokeilevammin. Oikealla possupalasten pinnalla sinappia, vasemmalla kieräytys Chipotle-kastikkeessa
2) Kylmään maustumaan, mitä pidempään sitä parempaa! (mahd. yön yli!!)

3) Jo hyvissä ajoin huoneenlämpöön..
4) Paneeraus: huhmareeseen chilipähkinää, paahdettua sipulirouhetta ja ruokalusikallinen normi jauhoa. Sekaisin ja kipaleiden pintaan!
5) Kuumalle pannulle, hintsuun rypsiöljyyn. Pinta reilusti ruskeaksi
6) Vuokaan ja 150°-uuniin, kypsymään ja kuivumaan. Vartti vähintään.
Voilá, bon appetit!
***paneerauksen maku. Spot on. Bullseye. A punto. Juuri sitä mitä toivottiin: chilistä tulisuutta, sipulista suolaisuutta. Kokonaisuus juuri rapeudeltaan sitä mitä toivottiin!
***vaihtoehtona ehkä voisi leivittää? ..pyöräytys jauhoon -> kananmunaan -> pähkin+sipulirouheeseen -> kuumaan (225°) uuniin, ylätasolle toviksi.
***ihan-vaan-jauhotus ja uppopaisto? Toisi varmaan sensaatiomaista rapeutta mutta mehukkuutta..
***lihapalasten marinointi on sitten taasen entiteetti itsessään :) ..

Ei kommentteja: