torstai 11. lokakuuta 2012

Suppilovahverotortellinit ja uunilohi all'italiana


..ja njam. Tortellinit vielä kaiken kukkuraksi ruis- & täysjyvävehnästä. Makuamakuamakua, mutta mukana myös ennalta-arvattavia probleemeja: rukiista ja taysjyvästä uupuu Durumin tai valkosen vehnän tasaisen-tiukka sitko. Tämäkös hankaloittaa hieman pastan pyöritystä..
No, tulipahan kokeiltua!

1) Itse taikina pastalle ON maailman helpoin: 100g jauhoa, hyppysellinen suolaa, 1tl oliiviöljyä ja 1 kananmuna per ruokailija
2) Jauhot (tässä siis 50-50 ruista ja täysjyvävehnää) keoksi, kuoppa keskelle ja loput aineet mukaan. Rauhallisesti sekotellen. hiljalleen jauhoja mukaan reunoilta, loppua kohden jo voimakkaammin käsin veivausta..
3) Hetkeksi jääkaappiin rauhoittumaan
4) Pastamylly pöytään kiinni ja veivaamaan levyksi

***sitko! missä olet??!?
***Ei ilmeisestikkään kannata pyrkiä liian kuitupitoiseen/täysjyväiseen pastataikinaan näin kotikonstein
***sitkon puute vaikeuttaa myöhempiä vaiheita hurjasti!

5) Täytettä ruokalusikallinen, toinen levy päälle ja taputtelu + leikkaus tortellineiksi
6) Täytteessä: pannulla ensin puna-, kelta- ja valkosipulisilppua, pehmeäksi kuullottaen. Suppilovaherot mukaan, ripaus mustapippuria ja suolaa. Hetki paistamista, pannu pois levyltä ja sekaan vielä sulatejuustoa reilu nokare (= niin että täytteestä muodostuu tasainen massa)

7) Kiehuvaan, kunnolla suolattuun veteen keittymään
8) Valmista, kun kipaleet nousevat pintaan! (≈ 4-6min)


 9) Jossain välissä lohi-kipale, paistinpannun kautta, uuniin. Pinnalle oliiviöljyä, basilikaa ja valkosipulijauhetta
10) Uunivuokaan myös kylkiäiskasvikset: sipuleita, porkkanaa, paprikaa, tomaattia ja kourallinen kapriksia. Mausteeksi loraus chiliketsuppia ja oliiviöljyä. 150°-uuniin, folion alla 30min ja ilman vielä 15min.
Annos lautaselle ja tunnelmoimaan

***kaikenkaikkiaan täydellinen makumatka: italiatuoksua, -makua, -näköä, -tekstuuria ja -väriä
***tortellineissa jännä pieni tuulahdus kotimaasta: ruista ja metsäsieniä!
***tämä sitkonpuute jäi hienoisesti nakertamaan..

Ei kommentteja: