maanantai 8. lokakuuta 2012

Omenakakku


..maailman helpoin sellainen. 
Ei piirakka, koska taikinassa oli sokerikakku-tyylistä kuohkeutta. 
Ei leivos, koska tekele oli..ööh..kookas ja kypsyi leipävuoassa.
Ei myöskään itsestäänselvästi keikauskakku, vaikka taikina tulikin "täytteen päälle". Loppullinen tuotos ei kuitenkaan keikahtanut yhtään mihinkään.

1) Kulhoon ≈100g pehmeää margariinia (tässä loput margariini-klöntistä ja loraus Culinessea), desi sokeria ja ripaus vanilijasokeria. Vatkaimella kuohkeaksi ja pehmeäksi
2) Kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja, yhteensä 2dl mukaan ja sekaisin
3) Omenat viipaleiksi
4) Leipävuokaan voitelu ja korppujauhotus. Jo korppujauhojen kyytiin ripaus kanelia..
5) Viipaleet vuokaan, pinnalle rrreilusti kanelia ja hienona nauhana siirappia. Taikina päälle ja 170°-uuniin, ≈30min
Jätskiä seuraksi, lusikka kouraan ja muonaamaan. Njam. Syksyn satoa parhaimmillaan.

Ei kommentteja: