sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Mantelibiscottini

..eli keksi-kipaleita, mutta tavallaan hieman purtavampia :)
Pinnasta rouheisen rapeita, mutta sisältä tahmaisen-ilmavan-pehmeitä.
Todella käyttökelpoinen kokeilu-onnistus ja huh - taatusti sarjassa: maailman yksinkertaisimmat reseptit.
 1) Kulho esiin! sinne valkuainen, 1rkl hunajaa, 1rkl sokeria, ripaus suolaa ja mantelijauhot
2) Vatkain täydelle teholle ja sörsseli sekaisin

***tässä ainoa hifistelymahdollisuus.
Sokeri: voi jättää kokonaan pois, hunaja pitää maukeudesta ja koostiksen-kiinteydestä tarpeeksi huolta. Mulla oli liikaa aikaa ja näpräsin 50/50 tomusokeria ja kidesokeria.
Jauho: ei tietty tarttis olla PELKKÄÄ mantelitavaraa. Miksi ei mukaan vehnää? ...kaurahiutaleita? muuta pähkinämurskaa? jauhettuja-kuivattuja-banaanilastuja?
 3) Taikina pussiin ja pursotukset pellille

***puolisen dl ois jauhoja tarvinnut olla lisää. Jäi hieman liian kosteiksi (= hankala pursottaa), mutta toisaalta tässä ehkä syy loppun onnistumaan

..eli pinnasta upean-rapea, sisältä houkuttelevan tahmaisen pehmoinen.
Juustojen ja punaviinin seuraan. Nam.

Ei kommentteja: