sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Hilloke da Alto Adige

...allora madre. Ecco quá una prova verso quello piatto di che abbiamo parlato!
Todella pepputuntumalla; resepti kuultiin kysymällä, kokin suusta paikallisella murteella ja siitä puolet jo ehti unohtua.
Nomutta, etsivä löytää ja kokeilemalla oppii!!
 1) Silput mukiin maustumaan ja muhimaan! noin ≈
-Puolikas punasipuli
-5 kuivattua aprikoosia
-pienehkö valkosipulinkynsi
 2) Mausteet sekaan: suolaa 1/2 tl, sokeria 2 kukkurallista tl:ää, oliiviöljyä 2tl ja punaviinietikkaa 4tl
3) Ronskinreilua sekoittelua, kelmu päälle ja jääkaappiin!
..e poi é pronto. Juustosiivu suolakeksin syleilyyn ja hienoisesti hilloketta kruunuksi. :)

***maku OLI tosiaan oikeeseen suuntaan! ..ihmekkös, kun raaka-aineet nyt oli jotakuinkin-sentään samat. heh.
***pidempi aika ehdottomasti maustumiseen! Sipulit ehtisi pehmetä, sokeri ehtisi sulaa/sekoittua/imeytyä kokonaisuuteen ja maut ehtisivät levitä ja tasoittua..
***vähemmän valkosipulia. Puolen-pikkurillin-pään-kokoinen kipale olis taatusti ollu tarpeeksi.
***muuten alles-klar. Vähän jäi olo, että jotain puuttuu... Oisko siinä ollu vielä jotain muutakin, pehmeän sorttista hedelmää? omenaa? päärynää? tjtn...

1 kommentti:

Mam kirjoitti...

Näyttää oikealta,mutta itse KEITTÄISIN koko juttua hitaanlaisesti, ehkä tunnin, niigos hilloksi! Mitäs siihen sanot...?! Täytyypä koettaa täällä madrekyökissäkin jonkinlaista versiota...