keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Punajuurirösti

..nyt lisukkeena mutta mielessä muhii jo useita muita esiintymispaikkoja!
Näistä pyörähti näppärän-onnistuneita "vege-piffejä".. Isosti makuisia myös! ( adjektiivina makuinen = ei välttämättä voimakas tai vahva maku, mutta kovin tunnistettava, herkullinen ja hyvin esiintuleva, sopivan erottuva maku) :)
..näin minumaunmukaan.
 1) Raasteet ensin purkkiin! Punajuuri, pieni peruna, keltasipuli ja valkosipuli. Sekaan mausteet; pippuria, suolaa, timjamia, persiljaa ja yksi kananmuna

***kananmunaa EI välttämättä tarttis: sen sijaan perunan voi raastaa tositosi-hienolla terällä ja saada sieltä yhteennitovaa-tekijää kipaleisiin!
 2) Sekoitellen ja lusikoiden pannulle
3) Muutamat minuutit per puoli, kuivumaan/kypsymään/odottamaan tarjoilua vielä hetkeksi leivinpaperille ja uuniritilälle ≈150°

Lautaselle, lisäksi parmesaani-dijon-leivitetty uunilohi ja lehtevä avokadosalaatti.

***röstille pikimmiten toinen tuleminen pihvin vaihtoehtona. Missä, milloin ja miten - keksin kohta :)
***BBQ-sempaa makua ehkä lorauksella Worchesteria, nokareella Dijonia ja muutamalla chilihiutaleella
***Maltillisempaa lihaisuutta: timjami, oregano, rosmariini ja joku tuhti juustoraaste? fontina, gouda tjtn..

Ei kommentteja: