lauantai 10. maaliskuuta 2012

Sieni-pinaatti-piirakka

..eli lisää spinaattia naamariin! :)
"Jännää" tähän räättiin kokeilin pohjan taikinalla: how about ruis-hernerouhe?
Kannatetaan! ..ja kehotetaan kokeilemaan. nam.
1) Taikina ensiks. Hernerouhe veteen ensin muhiutumaan, puolisen tuntia.
Ylimääräinen vesi syrjään ja samaan kulhoon sekaan puolisen desiä rypsiöljyä, suolaa, ripaus leivinjauhetta ja 50-50 ruis- ja vehnäjauhoja. Yht. n. 2dl. Tasaiseksi ensin lusikalla ja muutama keponen vaivaus vielä käsivoimin.. Kelmuun ja kylmään!
2) Kaavilointi suoraan leivinpaperille -> vuokaan -> reunojen tasottelu. Haarukalla pari pientä koloa pohjaan ja 5min esipaistoa @ 175°
 3) Täytteet silpuksi! Spinaatt taas pesun kautta suikaleiksi, suppilovahveroita kourallinen, yks shalotti ja yksi valkosipulinkynsi
4) Pannulle oliiviöljy, ensin sipulit nopsasti ja sitten mukaan vielä sienet ja pinaatti. Muutama pyöräytys pippurimyllystä ja loraus soijjaa maustamaan
5) Täyte pohjanpäälle
6) ..ja pinnalle neste: tälläkertaa kovin yks-oikoisesti, muna + parmesaaniraastetta + culinessea + maitoa + pippuria ja suolaa

***"neste"-vaihe on muokkausmahkuja täynnä: muna plus - tuorejuustoa? jugurttia? juustoraastetta? mausteita? millon mitäkin.
 7) Ihan päälimmäiseksi pinnalle vielä muutama raapasu goudaa ja uunitusta samassa 175°:ssä, n.30min
Salaatti seuraksi ja syömään!

***HERNEROUHE!..uuh. Sen nimeen vannon tuonnempanakin, piirakkapohjissa ym... Makua, proteiinia, väriä ja ennenkaikkea hämmentävänjännää tekstuuria!!!
***rouhe olisi ehkä saanut muhia tovin pidempään. Kokkareet jäivät ehkä vähän turhankin al dente

Ei kommentteja: