lauantai 24. maaliskuuta 2012

Chickpea-sipulinokareet

..tai -kasat, -läjät, -möhkäleet. Ehkä "-muffinit" jos riittävästi käyttää mielikuvitusta :)
Muffinivuokiin lusikoitu, juu, mutta ajatuksena lähinnä tarjoilun/syömisen helppous.
Take-away and eat it on the road.
 1) Sipulit suikaleiksi! Keltaista, valkoista ja purjoa
***overdose ensikerralla!! mukaan vielä shalottia, punaista, salaatti-, jätti- ja kaikkia-mitä-nyt-lie
 2) Mausteet tänne sekaan: oliiviöljyä reilu loraus, ripaus suolaa, soijjaa, chilihiutaleita ja kuivattua-basilikaa. Lusikalla kaikki sekaisin ja hetki makujen marinoitumista

 3) Sillävälin taikina: muutama kananmuna kevyesti vatkaten, sekaan ≈1dl maitoa ja rypsiöljyä. Jauhoina 50-50 durumvehnää ja kikhernejauhoja, 1tl leivinjauhetta.
4) Jauhot hissukseen ripotellen nesteeseen

***kosteus-asteen kanssa joutui hieman pelailemaan: loraus vettä, vatkausta, vettä, vatkausta jne. kunnes koostis kohdallaan! :)
***kikhernejauho on hassua tavaraa: se imee vettä hieman hämmentävän paljon (ja "tahmaistuu" siinä samalla!!)
***sekoittelussa siis lusikka on ainoa oikea työväline. Vatkaimeen tuo taikina vaan juuttuu ja jumiutuu :)
 5) Sipuliseos loppumetreillä mukaan
 6) Lusikallinen vuokaan ja hienoinen pinnan tasoittelu..

7) 175°-uuniin, 15min
Jäähdyttelyn jälkeen napostelemaan!
***vähän ehti kuivua liikaa. Kikhernejauho(ko?) tekee tuosta tekstuurista loppumetreillä aika murenevaisen sorttista. Pysyivät kuitenkin loistavan hyvin kasassa ja njam. Hyviä. :)

Ei kommentteja: