..eli "kerran kun frityyriöljy lämmitetään, friteerataan sitten kaaaaikkea"
Nyt aurajuusto-täytetyt jalapenot. Ei mitään suurta ja mullistavaa uutuutta, mutta jännä koitos lisättäväksi naposteltavien, pikkusuolaisten, dip-bailujen yms., tarjoilupöytään.
Aika harvassa näiden teko-vaiheet.. Ei niin suurta ruuanlaittoa, lähinnä vain "muutaman mutkan kautta tarjolle"-asettelua
1) Jalapenoihin pituussuunnassa viilto ja sisältö tyhjäksi
***KUIVAUS talouspaperilla tms!!!
***purkki-jalapenot on helposti hieman jostainsuunnasta litistyneitä -> viilto kannattaa ehdottomasti tehdä "kapeeseen" reunaan. Näin sisukset on helpompi näprätä syrjään..
2) Aurajuustoa muruina täytteeksi
3) Frityyritaikinaan, ylimääräinen kannattaa ravistella/valutella pois
4) Öljyyn
***!!! Ehdottomasti, paisto vain nopeasti! Juuri ja juuri niin että ohut taikina saa hieman kullanruskeutta pintaan. Nopsasti syrjään ja viileään, paperinpäälle valumaan.
***liian pitkä paisto = aura sulaa öljyn sekaan, sisus jää tyhjäksi
***lämmin valuttelu = aura sulaa ja valuu pois
Makumaailmasta huomiona pelkkää hehkutusta. :) nam. Pieni jalapenon lempeä polte, sinihomejuuston pehmeä ja syvä kosketus, frityyritaikinan rapeus.. TUTTO a posto.
***aura ei tosin ole se upein sinihomejuusto..tässä taattu uusintakokeilun syy!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti