Tämän kesän parvekekasvatukset siis esi-itämään!
Visiossa on laittaa ainakin kattava yrttivalikoima: basilika, sileälehtinen persilija, timjami ja rosmariini. Kokeilua sitten vielä ehkä rakuunasta ja salviasta.. Katsotaan miten purkit riittää.Tässä Kaneli-Basilikaa ja sileälehtipersilijat tekeytymässä.
Tomaatti taitaa tänävuonna jäädä istuttamatta. Viimevuoden kokeilusta opittua: se tarvitsisi kasvaakseen valoisamman paikan. Semmoisen siis mihin paistaisi pitemmän ajan päivästä aurinko. Nuo parvekkeen muutamat tunnit eivät taida riittää :S
Yli-ihanan mummini innoittamana kuitenkin BATAATTI joutaa ennenpitkää kokeiluun. Saa nähdä tuleeko satoa lainkaan :)
Yrttien ohella tulee olemaan lehtikaalia, valkosipulia, punasipulia ja kesäkurpitsa.
Yksinkertainen, keväinen lohiruokatunnelmointi: Uunilohi ja kasvismuusi
1) Lohen pinnassa suola+pippuri+sitruunamehu, uunin jälkeen dijon-nokare ja vielä ripaus mustapippuria
2) Alla kasvikset: peruna, purjoa ja parsakaalia (varsineen päivineen, naturligtvis) keiteltynä rehdisti ylikypsiksi, aika niukkasuolaisessa vedessä. Osa keitinvedestä talteen, loput viemäriin. Vatkaimella tasaiseksi ja keitinvedellä konsistenssi kohdilleen
***muusi ≠ pyree. Blenderit ja tehosekoittimet siis visusti takaisin kaappiin! :) miunmaunmiukaan muusissa kuuluukin olla jotain purtavaa, sattumia siellä täällä!
***valkosipulinkynsi ois ollu huippujuttu vielä tuolla mukana
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti