perjantai 2. joulukuuta 2011

Chiliaura-uunilohi ja nyyttikasvikset

Reissusta takaisin raikkaiden salaattien ja kevyeiden kala-annosten pariin. Ah.
Pötsi kiittää ja kroppa taas muotoutuu..nyt suola+hiilis-turvotus on laskusuunnassa!

Kalan kanssa ei nyt kummempaa kikkailua.
Kasvikset sen sijaan joutuivat pioneeri-idean alle.

1) Kasvikset: suolattuun, kiehuvaan veteen ensin porkkananviipaleet. Muutaman minuutin kuluttua kaali. Yhteensä keittoaikaa n.8min
2) Hetki jäähdyttelyä ja sitten lomittain latoen uunipellille. Mukaan myös punasipuli ja purjo
3) Lievähkön kuivahtamisen jälkeen, rehut folioarkille > nyytiksi > takaisin uuniin
***EHDOTON korjaus/parannus-kohta: kasviksiin ois niin ääärettömän helppo saada makua tässäkohtaa!
..vaikka näin: loraukseen rypsiöljyä suolaa, hunajaa ja yrttejä?
..tai: tilkka soijjaa, worchesteria, oliiviöljyä ja chiliä?
..tai: loraus kermaa ja kourallinen juustoraastetta (parmesaania taikka esim. cheddaria?)
Ensi-kerralla-ehdottomasti! :)
4) Kala: fileen pintaan pikaisesti sipaisu suolaa ja rypsiöljyä > hetki huoneenlämmössä, jotta suola imeytyy.. Pintaan ripotellen, hintsusti cayenne-pippuria ja sivellen teelusikallinen sweetchiliä. Viilto keskelle ja Aura-kipale asukiksi. Kasvisnyytin seuraksi uuniin
Kymmenisen minuuttia vielä kalan-kypsytystä, ja sitten pöytään.
***loppujenlopuksi, ihan OK-mukava pieni kokkausrupeama. Makujen kannalta ei suurempia yllätyksiä. Kotimainen kirjolohi on itsessään huippua, chili-aura-yhdistelmä toimii AINA, rehut olivat selkeä ja simppeli side-dish.
***kasvispuoleen ensikerralla ehdottomasti muutamalla kommervenkillä / näpräys-niksillä lisää mielenkiintoa

Ei kommentteja: