sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Aamu-smoothie

Raikasta ja kepoisaa. Helppoa, nopsaa ja suoraviivaista, MUTTA onneksi myös älyttömän jännää sillä makuvariaatio- ja tekstuurikikkailuja ois tälle räätille lukuisia.. : )

Nyt yksinkertaisimmillaan, avaten vähän pelikenttää:
Banaani-mansikka-smoothie

1) Hedelmät kulhoon: banaani paloina ja mansikat semmoisenaan
***mansikat voisi laittaa suoraan pakastepussista, jos toivoo lopputuloksesta kylmempää. Nämä olivat pikkasen ehtineet sulaa/pehmetä: toivat toki viileyttä, mutta oikeastaan vain (melkein liikaa) mehukkuutta ja vetisyyttä. Maku onneksi on tallella : )

2) Maustamaan, pikkuriikkinen loraus hunajaa ja 1/4-tl vanilijasokeria, just for the little twist.
Turkkijuggea, rahkaa ja luonnonjugurttia > sauvasekoittimella tasaiseksi
***variointia: noh..maku voi jälleen olla mitä-vain: eri hedelmät, marjat, mitä vain..siirappia hunajan sijaan? pelkkää sokeria?..ei lainkaan sokeria?.. "suolaista" aamusmoothieta: porkkana-banaani? bataatti-luumu? - makuna siis mitä-mieleen-tulee.
***tekstuurikikkailuja: jugge-rahka-maito-määrillä pelaillen voi tuotoksen paksuutta vaihdella milen mukaan.. Ajaako hedelmät/marjat täysin tasaisiksi vaiko jättäisikö "sattumia"? Lisäisikö lopputulokseen hieman kaurahiutaleita, pähkinärouhetta, mysliä - hetken antaisi turvota - ja saisi lusikoitavampaa tavaraa ja enemmän suutuntumaa?
***herkkupalana voisi sekaan murustaa vaikkapa kaurakeksejä, dominoita, tms...
***todellisena üüber-jälkkäri-versiona: mansikka-suklaa-rockyroad-smoothie, suklaata ja mansikkaa ja sekaan pilkottuja vaahtokarkkeja ja suklaanpaloja..

3) Tämän tuotoksen pintaan lopuksi ripaus pellavarouhetta
Näin aamuksi.. Huippu-hyvää, pehmeää ja miellyttävää.
Variaatiokeinojen virta vaan hieman häiritsi henk.koht. elämystä.. : )

Ei kommentteja: