keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Äkkinäiset Savulohipullat

Hoppu! Salaatille kalaa kaveriksi, pikimmiten!
..suoraviivaista kokkausta: selvä idea, vain muutamia raaka-aineita ja yksinkertainen toteutus-näkemys.

Kaupan tiskiltä kyytiin muutama-sata-grammaa, paikanpäällä-savustettua vonkaletta ja mars keittiöön!

1) Kala kulhoon
2) Mukaan nokare dijonia, ruokalusikallinen kermaviiliä, ripaus suolaa ja pippuria, tuoretta tilliä, sitruunamehua ja yksi muna
3) Haarukka laatikosta ja massa sekaisin ja tasaiseksi. Korppujauhoja kyytiin muutama ruokalusikallinen: niin että kokonaisuus vähäsen kuivuu ja yhtenäistyy/tiivistyy..

***ehkä turhan vähän tänne: pullaset jäivät melko kosteiksi. Hyvä juttu toisaalta: kalan-maku ykköspallilla, ei jauhosuutta.

4) Kosteilla käpälillä pyörylöiksi ja pellille. 200°-uuniin, kymmenisen minuuttia.
Fertig! Mahlzeit!
***ens kerralla ei saa olla näin hoppu: tämmönen suoritus-kokkaaminen on kuivaa puuhaa. AINA tarttis tunnelmoide. Miettiä, näprätä, fiilistellä, viritellä ja koota ajatuksella makupalat lautaselle. Oli aikaa sitten paljon taikka pikkasen. :)
***esimerkiksi - tillin ja dijonin tilalle, rosepippuri-persiljia, sweetchili-aura...tai ehkä kokeilevammin: kookos-curry, lime-chili-inkivääri...

Ei kommentteja: