torstai 8. joulukuuta 2011

Peter Luger-pinaatti

..eli "spot-on", maukas ja upea, mutta vain kalpea kopio alkuperäisestä innoittajasta. "Plotikon tois pualelt", ikuisesti mieleen jäänyt side-dish:

Creamed Spinach

1) Tuore pinaatti suolattuun, kiehuvaan veteen minuutiksi tai kahdeksi: kunnes lehdet..öö.. nahistuvat? : )
2) Kiehuva vesi syrjään ja jääkylmää tilalle

3) Pannulle punasipulia ja valkosipulia, voissa kuullottaen. Suolaa ja mustapippuria, ja hyppysellinen vehnäjauhoja mukaan
4) Jäähtyneestä pinaatista, rutistellen ja puristellen kaikki-vesi-mitä-lähtee, pois. Hienonnus leikkuulaudalla ja pannulle
5) Kyytiin kermaa ja kourallinen raastettua Parmesaania. Haudutusta kunnes tahna paksuuntuu

Done! ..viime metreillä oli pakko lisätä joukkoon muutama kuivanrapeaksi paahdettu, rouhittu maalaispatogin-viipale: kuivaamaan ja kasaamaan.
niksien jälkeen NAM: todellaTODELLA hyvänherkullinen kylkiäinen. Sopii varmaankin millon-minkäkin kanssa.. Parhaiten nään tän vaikka ruispaneroitujen ahvenfileiden tai kuhan kyljessä, mutta lihan reunassa myös - faNAMtastista.
***ja tästä ei ole kuin suunta ylöspäin! Kohti onnistuneempaa, enemmän alkuperaistä muistuttavaa lopputulosta!
***Pinaattia enemmän: tässä oli yks 70g-tuorepinaattirasia. Tarvittu olisi ehkä neljä.
***tuoretta mielummin kuin pakastetavaraa. Pakastepinaatti tuppaa olemaan valmiiksi jo turhan hienoksi hienonnettua
***kerman kanssa, mausteeksi sinappia! ..pinaatin kiehautusveteen ehkä piristykseksi loraus valkkarietikkaa..
***patonkiin en tahdo turvautua ensikerralla! : )

Ei kommentteja: