keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Kaalikääryleet

Kotimaan juhlapäivän kunniaksi, ehdasti-isänmaallista muonaa.
Ideasta ISO-kiitos kirkkonummelle!! : )

Kaalikääryleet
1) Kaalinlehdet: yksittäin irti puolikkaasta keräkaalista ja suureen kattilaan, runsaasees, miedosti suolattuun veteen kiehumaan - "until tender" (≈ vajaa 10min.)

***olisivat saaneet kuplia vielä hieman pidempään. Paksuimmat-kohdat jäivät pikkasen jäykiksi.
 2) Täyte:
- pannulla kuullottaen keltasipulia, valkosipulia ja kourallinen hienonnettua kaalia
- kattilassa puuro- ja punariisiä pehmeäksi keitellen. Keitinveteen loraus lihafondia, suolan sijaan
3) Lyhyen jäähdyttelyn jälkeen, kaikki täyteainekset riisi-kattilaan. Sipulit ja kaalit pannulta, jauhelihaa, muutama rkl kermaviiliä, oltermannia raasteena, 1 muna ja suolaa ja pippuria.
***en tiedä miten tuo kermaviili tuossa toimi. Lopputulos oli huippuhyvän makuinen mutta normi-kerma olisi varmasti ollut "perinteisempi" ja pehmentänyt kokonaisuutta paremmin..
***mausteessa innostuin hivauttamaan mukaan hitusen timjamia: todella-pieni-ripaus maistui lopulta yllättävän paljon!
***seuraavissa kaalikääryleissä on varmasti mukana "pientä potkua": chiliä, pippurisekoitusta tms..
***tai juustona voisi laittaa maukkaamaa-tavaraa: kypsytettyä cheddaria?.. tuhti emmental? ..ehkä manchego?
4) Kaalinlehdet kuivumaan & jäähtymään
5) Reilu-ruokalusikallinen täytettä lehden yhteen kulmaan ja tyylikkäästi rullalle

***kaalinlehtien kääriminen ei sitten todellakaan ole mitään "tortillan-rullausta" : ) Näistä on turha edes yrittää näpertää üüber-nättejä. Kunhan rullalle, päädyt sisään taitellen (jottei täyte valu vuoan pohjalle)
6) Rullat vuokaan, pintaan siirappia ja 175°-uuniin tunniksi. Sillointällöin valelua siirappi-lihaliemellä ja puolessavälissä kääntö
..Ja tilpehöörinä EHDOTTOMASTI puolukkahilloa. Tästä ei kinastella.
Pelottavan tyylikkäitä näistä tulikin! Oho ja wau. Ja nam.
***Maku tosiaan olisi saanut olla ehkä "suurempi". Lihaisampi..tai tulisempi..tai juuston-makuisempi. Jotain, mutta enemmän : )
***uunitus jäi ehkä vartin vajaaksi "täydellisestä".. Lopputulemat olivat joo pehmeitä ja mehukkaita, mutta ei ehkä ihan-niin-paljon kuin visiossa..

Ei kommentteja: