perjantai 16. joulukuuta 2011

"Laatikko tyhjäksi!"-loota

..eli joulunviettoonlähdön alta, jääkaapin kasvislaatikon kevennys.
Kohta, oi kohta. Lomaa edes tovi. Ja Joulu!
Sitä ennen yksi, viimeinen tentti-mörkö kukistettavana! Kimppuun vain. :)


Tämä kokkailukoetos toi kyllä lukuiltaan ihananpiristävän pläjäyksen. Otsikko olkoon kaiketie jotakuinkin:


Kaali-Kesäkurpitsa, sipulinen porkkanalaatikko
1) Shalottisipuli, punasipuli ja muutamat valkosipulinkynnet viipaleiksi ja rypsiöljyyn kuullottumaan. Hienoinen ruskistus > perään kaalisuikaleet.
***tässä välissä mukaan lorahti ehkäpä 1rkl Worchesteria ja loput lihafondista! :) Sopi, oreganon ja mustapippurin, kanssa mausteina loistavan hienosti!! Timjami/rosmariini ois varmaan ollut myös paikoillaan..


2) Porkkana raasteeksi ja pataan. Hetki paistelua ja kannen alle koko kasvispannu hautumaan hetkeksi
3) Sillävälin oliiviöljyssä kesäkurpitsaviipaleiden ruskistus. Sivuun jäähtymään.
4) Kasaan-kokoavan bechamelin vuoro! Loraus culinessea, kukkurallinen ruokalusikallinen vehnäjauhoa, ripaus suolaa ja mustapippuria. Hetki kuullotusta, EI ruskistumiseen saakka :)


***tulee muuten kökön-rumaa, vaaleanruskeaa ja klönttistä "valko"kastiketta
***vehnäjauhon määrä oli nesteen-määrään/vuoan-kokoon -nähden täydellinen!!


5) Bechamelin pinnalle kourallinen parmesaania raastaen. 

Vuoan-kokoamisen aika! Kaaliporkkanasipuli-sekamelska pohjalle, päälle zucchini-viipaleet, pintaan vielä valkokastike > hienoista ravistelua/täristelyä (jotta valkokastike uppoisi kaiken sekaan) ja uuniin! noin 45min @ 175°
 




***maku oli napakymppi. "sipulisuus" upeen vivahteikkaasti esillä, worchester+lihafondi toi hienosti tiettyä tukevuutta.
***konsistenssi myös - jännä, pehmeä (=rittävän pitkään hautunut), ei lainkaan vetinen ja kokkia-miellyttävän "paksu ja tahmea"!! :)
***variaatiota? - ehkei saman-kaltaiseen kokemukseen olisi enää tahtonutkaan mitään lisää
***ehkä sen timjamin/rosmariinin!!
***muuten jääkaapintyhjennykseen, tää oli kyllä kohdallaan. 

Ei kommentteja: