maanantai 5. joulukuuta 2011

Satay-kana ja suikalekasvikset

.."aitoa" aasia-muonaa. hih. Ainakin vision suhteen
Muutamat satay-marinadin reseptit selailin keittokirjoista ja samantyylisiä olivat kaikki. Mitä nyt muutamia mauste-määrä-suhteiden eroavaisuuksia ja siellä täällä jokin oma pikku jännä lisä..
Suuret suuntaviivat samoja: tähän tyyliin

1) Marinadi: pakastepussiin kaikki mausteet sekaisin, öljy-etikka-soija-määrillä tasapainottelemalla tarpeeksi juoksevaksi. Soijjaa, seesamiöljyä, muutama valkosipulinkynsi, raastettua inkivääriä, riisiviinietikkaa, fariinisokeria ja maapähkinävoita
***peanut-butter on ilmeisesti aivan äääääärettömän toimivaa maustetta kanan kanssa. NNNNAM!
***oma twisti olisi ehkä mielellään ollut jokin "pientä-potkua-antava", tyyliin pieni tuore punainen chili tai cayenne..

2) Kanat: rintafileistä ensin suikaleiksi > nopea litistys lihanuijjalla > pussiin. Kierrellen, käännellen, hieroen ja hangaten marinadi pintaan ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi

***lihanuijjalla ei tosiaan ollutkaan tarkoitus mitään paperinohuita "kanalehtipihvejä" takoa. Hieman vaan pinta rikki jotta marinadi uppoisi syvemmälle

3) Kasvikset: kuorimaveitsellä suikaleita kesäkurpitsasta ja porkkanasta, purjo veitsellä siivuiksi > rehut pannulle > suolaa+pippuria+soijjaa > loraus kermaa ja tilkka vettä > kansi päälle ja haudutusta kymmenisen minuuttia, jotta saadaan pehmeitä ja puikkoruokailtavia suikaleita
***Tässä, paistorasvalla olisi varmasti saanut makua. Nyt oli Culinessea. Oliiviöljy ois ehkä toiminut paremmin kasviksille itsessään, mutta en tiiä olisiko sopinut "aasia"-teemaan..

4) Kanat marinadista pannulle. Ruskistusta puolin ja toisin.
Done. "Salaattina" kylkeen vielä muutamat tuoreet, rapsakat paprikansiivut ja pinnalle hienonnettua jalapenoa. Tikut kylkeen ja ruokailemaan! : )

***nam. Kana+maapähkinävoi = NNNAM, kehotan koittamaan. Keksin tuonnempana taatusti vielä lisää räättejä johon soveltaa samaa yhdistelmää..
***suikalekasvikset oli myös tosi-hyviä..
- Ehkä lisäksi olisi saattanut kaivata suurensuuuuria punasipuli-puolikuita
- kesäkurpitsa olisi saanut olla ohkaisempina suikaleina
- palsternakkaa tai selleriä olisi myös voinut löytyä joukosta...

Ei kommentteja: