lauantai 10. joulukuuta 2011

Chorizonakkihöystö

..Bagelin täytteeksi!

1) Kuumaan pannuun ensin oliiviöljy. Mukaan puolisen tl chilihiutaleita: paistorasvaan pikanttia potkua!
2) Punasipulia, valkosipulia ja pätkä purjoa pehmeäksi kuullottumaan. Saa hienoisesti myös ruskistua
3) Puolitoista tomaattia palasiksi ja paistumaan. Suolaa ja mustapippuria. Muutaman minuutin jälkeen sekamelska hetkeksi syrjään.

4) Chorizonakit siivuiksi ja ruskistumaan
5) Kaikki sekaisin > mehustamaan loraus chiliketsuppia
Bagel puoliksi > alapuoliskolle reilusti mozzarellaraastetta > lämmin chorizohöystö päälle > yläpuolisko katoksi. Salaatti kylkeen ja pöytään!

***nnam. Upean hienosti hieman pikanttia potkua. Lempeästi ja alkutalven loskakeleihin, loistavan-sopivasti lämpöä.
***mausteina lisäksi vielä rosmariini, oregano, timjami (tms. "lihaisa" yrtti) olisi taatusti sopinut hyvin. Korianteri-jalapeño olisi tuonut Mexico-vibaa..
***juustona Chorizon kanssa "ainoa oikea" olisi tietty Manchego.. Parmesaanikin sopisi.
***Kaikenkaikkiaan olisi voinut olla "kuivempi" kokonaisuus: ainesosat enemmän erillisinä makupaloina. Tietty höystö/kastike-tyylillä tämä varmasti sopii useampaan räättiin..

Ei kommentteja: