torstai 30. huhtikuuta 2015

Socca

..Socca irti!
Hhihi. Tovi sitten touhusin Papadumeja, eli intialaista näkkäriä. Nyt - prikuulleen samoista raaka-aineista - syntyi ymmärtääkseni ranskalainen (!) köökkiluomus. Omituista, jännää ja ilmiömäisen hauskaa!

Kikhernejauhoja. Vettä. Suolaa ja oliiviöljyä.

Soccan ja Papadumin ero on taikinan tekstuurissa ja kypsennysmetodissa. Lopputulos on kuin yö ja päivä :)
1) Yhden-suhteessa-yhteen jauhoja ja vettä. Tässä 2dl molempia. Loraus oliiviölyä, pari pyöräytystä mustaapippuria ja ripaus suolaa.
2) Sekaisin tasaiseksi. AINAKIN tunniksi keittiönpöydälle lepäämään, tekeytymään...

***pari-kolme tuntia voisi olla parempi. Yön yli ehkä jääkaapissa?
***Paras lopputulos syntyy pallovispilällä! Pari kahdeksikkoa vain ja johan on sileää!
3) Kypsennys: uuni kuumenemaan 250°-asteeseen. Valurauta-, hiiliteräs- yms. hyvin-kuumuutta-kestävä paistinpannu kuumaan uuniin lämpiämään.
4) Kuuma pannu uunista, tilkka oliiviöljyä keskelle. Loraus taikinapuuroa tasaisesti pohjaa-peittävästi!
5) Pannu takaisin uuniin!

***taikinaa on tarpeeksi, kun pienellä pyöräytyksellä koko pohja peittyy
6) Muutama minuutti kypsennystä = kunnes pinta kuplii ja kuplat ruskistuu.
Ulos uunista, pois pannusta ja lämpimänä viipaleiksi!

***namnam.
***Huikeeta herkkua!
***Tekstuuri on samanlainen kuin vehnätortillassa. Maku on mieto ja pehmeä, kikhernettä ei ehkä hetikättelyssä osaisi sanoa pääraaka-aineeksi. Mitään hummus- tai falafel-lettuja nämä ei todellakaan ole! :)
***gluteenittomia ja ällistyttävän yksinkertaisia. Miksei kokeilisi..?

Ei kommentteja: