sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Paahdetut hunajaporkkanat ja feta

..salaatin "jännänä juttuna".
Yksinkertainen ja herkullinen lisä tavanomaiseen rehusatsiin. Pohjalla jotain epä-ihmeellistä: jotain lehtevää, jotain pehmeää, jotain purtavaa tms..
1) Pari-kolme-neljä porkkanaa. Kuoret ja kannat pois ja sopivan kokoisiksi pätkiksi!

***puoliksi ja neljään-osaan. Kuuteen osaan jos oikein buli yksilö :)
2) Mauste kulhoon: hyvää oliiviöljyä, tilkkanen sitruunamehua, hunajaa, mustaapippuria, suolaa ja ripaus valkosipulijauhetta ja timjamia
3) Porkkanapätkät mausteeseen..
4) ..ja järjestykseen leivinpaperinpäälle!
5) 200°-uuniin, kiertoilmalle. Parikymmentä minuuttia uuni-aikaa!
Valmista sitten kun porkkanoiden pinta alkaa ruskistua. Päädyt saavat jopa hieman tummua ;)
Salaattipohjan päälle kasa porkkanapötkylöitä ja fetaa muruna/kuutioina.
Haarukka kouraan ja kimppuun!

***itse yksinkertaisuus.
***Todella simppeli ja nami lisä normisalaattiin!
***hunaja-timjami-porkkana = taivaallinen kombo.
***twistiä voisi hakea Turkki/Intia-akselilta: chiliä ja jeeraa? Thaimaasta: limeä, inkivääriä ja chiliä?

Ei kommentteja: