keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Pinaattipyörykät

..eli yksinkertaisempi versio edellisistä.

Jännää ja mielenkiintoista vegenaposteltavaa. Yksinkertaiset, lähikaupasta-saatavat raaka-aineet. Jonkinlainen maunmuokkausmahdollisuus. Näinollen kohtuulliset puitteet ruokatunnelmointiin!
Tämä tekele olkoon taas yksi "runkoresepti", jota voi ja kannattaa lähteä muokkailemaan, värittämään ja monimutkaistamaan.

Nämä tarjoiltiin finger foodina, mutta tällaiset pallukat(han) sopisivat myös vaikka kastikkeen kera riisin, pastan, perunan tms. kanssa :)

***uu.. Vaalea, pestoinen, pinaattipallero-"meatball marinara"-pasta kirkastui juuri visioihin. Tälläinen syntyy lähiaikoina!! :)
1) Kaksi pussia pakastepinaattia sulamaan. Joko edellisenä päivänä jääkaappiin tai pikapikaa tiskialtaaseen kuuman vesikylpyyn.
2) Sulatettu pinaatti, yksi kananmuna, kunnon kourallinen parmesaania, samanlainen kasa korppujauhoa ja mantelijauhoa, hienoksi silputtua punasipulia, ripaus suolaa ja pippuria sekä pieni loraus oliiviöljyä. Kaikki samaan kulhoon!

***simppeliä "yhden tiskin kokkailua"
***mantelijauho-korppujauho-suhde oli tässä 50%/50%. Makua ja tekstuuria voi varmasti muokkailla muuttelemalla suhteita: enemmän korppujauhoa -> kuivempaa? kiinteämpää?, enemmän mantelirouhetta -> kosteampaa, makuisempaa?
3) Lusikalla tasaisesti sekaisin. Korppujauhoa voi lisäillä ripotellen, kunnes riittävä kosteus (eli kuivuus) on saavutett!

***muistetaan että korppujauhot turpoaa vielä odotellessa. Eli massa kuivuu vielä hetkenaikaa!
***Korppujauhon määrää vähentää hieman se, jos sulatetusta pinaatista valuttaa hieman ylimäärä-nestettä syrjään!
***..voi vaikkapa laittaa siivilään! :)
4) Kostutetuilla käsillä palleroiksi pellille!
5) 225°-kiertoilmauuniin, parikymmentä minuuttia.

Valmiin palleron pinta alkaa hieman ruskistua! :)

***Ei kannata heti ensimmäistä värinmuutosta pelästyä: pallukat ovat parempia hieman kuivempina! Ydin jää kuitenkin kosteaksi!
***nam.
***hyviä. Maku oli aika mieto, niinkuin saattoi odottaa. Tekstuuriin tarvii ehdottomatsti jonkinlaista modausta: paahdettuja pinjansiemeniä? pieniä valkosipulikrutonkeja? rapeaksi paahdettua pekonia? juustokuutioita?

Ei kommentteja: