tiistai 21. huhtikuuta 2015

Maapähkinä-jalapenot

..hih. Eli finger food-kategoriassa jännä, uusi tulokas!

Kokonaisia, tuoreita jalapenoja oli erään torin kulman kookkaassa marketissa houkuttelevasti esillä. Muutaman kourallisen pakkasin kyytiin ja aloin visioimaan.
Aikaisemmin touhusin pastramisuikaleeseen käärittyjä, Aura-täytteisiä jalapenoja jotka olivat aivan höperön herkullisia. Kokeiltu on myös uppopaistettuja, Aura-täytteisiä purkki-penoja. Näistä en postausta löytänyt (mikä lie ollut lopputulos :)

..Nyt toiveissa oli kevyempi, tuoreempi ja rapsakan-purtava pikku suupala.
Hmm..
1) Jalapenot. Pesulle ja puoliksi.

***sisuksen kovertamiseen ihan tavallisen ruokailuveitsen pyöreähkö terä-pää oli erinomainen apu :)
***EI. Ei kannata esim hieroa silmiä tämän työvaiheen aikana.
2) Täyte: Morttelissa muutama maapähkinä (n. puolikas kourallinen) suurpiirteisesti murskaksi. Kulhoon kylmän vesitilkan kanssa ikään kuin hetkeksi liottumaan.. Yksi desilitra risottoriisiä, kasvisliemeen keittymään. Saa mennä ihan reilusti kypsäksi, ei haittaa! Pannulla kuullottumaan keltasipulia. Mausteeksi ruokalusikallinen maapähkinävoita ja ripaus mustaapippuria ja loraus soijaa.
3) Kypsästä riisistä vesi syrjään! Kaikki osaset riisinkeittokattilaan ja tasaisesti sekaisin!
4) Pienellä lusikalla jalapeno-paatit täyteen..
5) .. ja pellille. Päälle muutama siivu Old Amsterdameria
6) 200°-asteiseen uuniin, n.10-15 min.
Jäähdyttelyn jälkeen tarjolle!

***namnamnam. Todella todella hauskoja! herkkua!
***Ei ollenkaan "liian" tulisia. Toki hieman oli vaihtelua: osa lämmitti oikein kunnolla.
***Maapähkinöistä tuli hauskaa purtavaa tekstuuria ja makua. Old Amsterdameri on hyvää joka ikisessä paikassa!
***ehkä makutwistissä voisi olla Pimentoa? Se sopisi varmaankin hyvin :)

Ei kommentteja: