torstai 23. huhtikuuta 2015

Grillattua päärynää, sinihomejuustoa ja Beluga-linssejä

..eli trio, jonka avulla salaatista tulee iltapalan sijaan elämys. :)
Hih. Ehkä lievää liioittelua, mutta yhtä kaikki: Aura ja päärynä on match made in heaven.
Sekaan vielä kuivakaapin uutta tuttavuutta: beluga-linssejä!
***namnamnam... Olen näitä katsellut jo tovin papu-linssi-hyllyssä. En vain koskaan ole rohjennut ostaa. Vihreisiin ja punaisiin on toistaiseksi tyydytty.
1) Desin verran belugalinssejä siivilään. Huuhtelu ja suolattuun veteen kiehumaan, n.20 min!
2) Sillävälin päärynä lohkoiksi. Pintaan herkullista oliiviöljyä, ripaus timjamia ja mustaapippuria

***sormilla saa maku-öljyn näppärästi leviteltyä jokaisen lohkon jokaiselle puolelle!

3) Voileipägrilli hehkumaan! Nätit raidat molemmille leikkauspinnoille!
4) Jossainvälissä loput salaatista valmiiksi lautaselle: vihreää ja lehtevää pohjalle. Punaista päälle. Etikkaa ja öljyä tarvittaessa. Ehkä vähän pähkinää.. Jäähtyneet belugalinssit lopuksi sinne tänne ripotellen.. Päärynälohkot tulikuumana päälimmäiseksi ja Aura-murua heti perään!
Voilá!

***huh. wau.
***Belugalinssit: todella hyviä! Pehmeämmän makuisia kuin tavanomaiset vihreät ja tekstuuri pysyy siistimpänä. Ikään kuin tositosi pieniä mustapapuja :)
***Grillattu päärynä on itsestään selvää herkkua.
***..siihen päälle kun vielä sulaa nokare Auraa, on lopputulos taattu napakymppi. :)

Ei kommentteja: