tiistai 28. huhtikuuta 2015

Cowboy-tomaatit

..eli fingerfoodia melko miehiseen makuun.

1) Tavallisia tomaatteja. Puoliksi ja tyhjäksi. Ripotellen hieman suolaa päälle. Nurinkurin talouspaperin päälle, hetkeksi valumaan.
2) Uuniin ritilän päälle, 150°-kiertoilmaan kuivumaan vielä lisää..

***kannattaa etsiä tomaattikasasta suht-koht-pieniä, keskenään samankokoisia tomaatteja. Isommat eivät oikein ole fingerfoodia, pienempiin ei oikein tahdo saada tarpeeksi täytettä.
***..toisaalta ei näidne tosiaan tarvitsisikaan olla sormiruokaa. Miksei pääosana itsessään?

3) Sillävälin täyte: pekonia, kunnolla ruskistumaan. Kelta- ja valkosipulia mukaan kuullottumaan. Al dente-keitettjä belugalinssejä ja reilusti Old Amsterdameria mukaan pataan.. Suolaa ja mustaapippuria mausteiksi.
4) Tomaatti"kulhot" uunista. Pekoni-linssi-juusto-seoksen sekaan vielä ruokalusikallinen korppujauhoa..
5) ..täyte paikoilleen ja tomaatit takaisin uuniin. 225°, ilman kiertoilmaa.
Valmista, kun pinnan ainekset alkavat saada hieman rusketusta.. Jäähtyneinä tarjolle! Nam.

***lämpiminä tomaatin tekstuuri on vielä turhan löttänä. Ei meinaa pysyä kasassa.
***hih. Parempia ehkä tosiaan isompaan tomaattiin tehtyinä pääosanesittäjina tai lisukkeina..

Ei kommentteja: