torstai 2. huhtikuuta 2015

Savulohileipä

..eli suoraan sanottuna - käsittämättömän - herkullinen yhdistelmä: ruisleipää ja avokadoa. Lisäksi savulohta, pinaattia, uppomuna ja korianteri-hollandaise. Ja keväinen salaatti paistetuista kasviksista.

Mutta ruisleipä ja avokado. Siinä jutun juoni.
Kannattaa kokeilla. Tajusin itse yhdistellä näitä vasta aika äskettäin ja nyt olen aivan myyty.

Korianteria perinteisen Hollandaise-kastikkeen lisäksi oli yhtäkkinen päähänpisto kun tuoreeltaan en löytänyt persiljaa. :) todentotta kannatti!!!
***leivässä ei oikeastaan ollut juurikaan "tekemistä". Pelkkää kasaamista :)

1) Paahdetun ruisleipäviipaleen päälle muutama ohut lohko avokadoa: haarukalla tasaiseksi! Päälle pari siivua savulohta, tuoreita pinaatinlehtiä, uppomuna ja korianterihollandaise

2) Hollandaise: metallinen kulho vesihauteenpäälle. Keltuainen kulhoon, tilkka vaaleaa balsamicosiirappia ja sitruunamehua sekaan. Vispilällä vatkaamista, kunnes keltuainen alkaa muuttua sakeammaksi. Varo ylikypsymistä!

***yksinäinen keltuainen varsinkin jähmettyy pelottavan nopeasti.

3) Kulho pois vesihauteesta. Tipoittain sulatettua margariinia kyytiin!

***jonkin verran. t.s. niin paljon kuin keltuainen jaksaa emulgoida :) Tänne sujahti vajaa desi. Lisääkin olisi varmasti mennyt.

4) Sitten kun soosia on "riittävästi", voi loput mausteet lisätä: suolan määrän tarkistus ja nippu tuoretta korianteria. Ei muuta.

***toki jos tahtoo: ..ehkä ripaus cayennepippuria? perinteisempää: valkopippuria ja persiljaa?
***salaattiin sujahti muutama peruna - kuutioina ja paistettuna, kesäkurpitsakiekko - kuutioina ja paistettuna sekä pehmeäksi kuullotettua purjoa. Runkona vuonkaalia, lehtisalaattia, kurkkua ja tomaattia

***kevät on tällä annoksella virallisesti "aloitettu" :)

Ei kommentteja: