sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Hernesalaatti

..älä sulje sivua. :) Kehoitan selaamaan loppuun..
..sillä tässä todellinen vaihtoehto 100%-kulinaristille. Jos pakko on syödä "salaattia", "pupunruokaa", niin tämmöinen kyllä kelpaa! Makuamakuamakuamakua...nam.

Ai että mitä herkkua. Ja yksinkertaista. Raaka-aineet ovat saatavilla (lähes) joka lähikaupasta. Toki aina voi hifistellä...
Kiitos Pioneer Woman.
1) Osaset valmiiksi: pakasteherneet sulatettuina, puolikas punasipuli kuutioina, hyvää cheddaria (juustotiskiltä!) herneen kokoisina kuutioina ja rapeaksi paistettua pekonia..

***osa-alueissa varmasti kelpaa myös lähimarketin tavarat. Makumaailmaa voi tunnelmoida hieman panostamalla: lihatiskiltä ohueksi viipaloitua savustettua possun savukylkeä ja juustotiskiltä herkullisinta cheddaria..
2) Pienessä kulhossa sekaisin: majoneesia ja jotain valkoista, tässä luonnonjuggea. Loraus valkoviinietikkaa ja ripaus mustaapippuria.

***valkoinen = turkkijugge, cremefraiche, smetana, kermaviili...
***HUOM! sekoittelun jälkeen TARKISTA maku! suolaisuus? happo? tasapaino?
3) Kaikku kulhoon..
4) ..ja sekaisin! Pinnalle vielä hieman jotain yrttimaustetta: tässä persiladea...

Ah, nam....
Herkkua. Todella mielenkiintoinen makukombo: herne-cheddar-pekoni. Kyllä. Kannattaa kokeilla.
Tuore persilja oli alkuperäisessä reseptissä.. Se tietty olisi ollut omiaan. Ensikertaan!

***kokonaisuuteen vielä pieni pötko miedointa mahdollisinta chiliä tai suippopaprikaa: ihanihan pieni makeus ja purutuntuma jäi tästä puuttumaan..

Ei kommentteja: