tiistai 2. syyskuuta 2014

Vihreät pavut

..lisukkeeksi.
Perus riisi/pasta/pottu-kolmio saa neljännen nurkan hyvinkin luontevasti. Samaan tapaan ympäri vuoden, pienellä mielikuvituksella on perinteisten tylsyyksien rinnalle nostettavissa uusia juttuja!
Nyt vielä loput kesän kasviksista pöytään ennen syksyn juurimukuloiden ylivyöryä!

Vihreistä pavuista esimerkiksi..
1) Pavut pesulle ja pataan! Suolattuun veteen, 3 minuuttia!
2) Kulhoon mausteöljy: oliiviöljyä, murskattu valkosipulinkynsi, mustapippuria ja rosmariinia.

***kannattaa jättää reilusti rapsakkuutta eli ei pitkää keittoaikaa!
***pavuista kanta olisi kannattanut poistaa ENNEN keittoa.. :) onnistuu se sen jälkeenkin.
3) Höyryävän kuumina suoraan mausteöljyyn! Käsin pyöritellen maustetta joka puolelle...
4) ..levitettynä leivinpaperille -> uuniin, ritilän päälle. 225° ja kiertoilma. n. 10 min.
Kunnolla väriä pintaan ja lopullinen rapeus uunin paahteessa!

***Ruokaa sesongin mukaan. Kauden tuotosta tarjolle. Nämä yksinkertaiset itsestäänselvyydet puuttuvat liian usein ruoanlaittoajatuksista.
***Oikeaan aikaan oikeat raaka-aineet ovat parhaimmillaan!!
***vihreät pavut + rosmariini, valkosipuli ja mustapippuri = fantastinen makuyhdistelmä.

Ei kommentteja: