keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Omenapiirakka

..niin ehdottoman mehevä sellainen, että mitään kastikkeita tai lisukkeita ei tarvinnut edes harkita. Nam.
1) Täyte valmiiksi. Viime syksyn omenasosetta viimeinen pussillinen kulhoon. Kananmuna ja mausteet: kanelia, tilkka siirappia, kardemummaa ja ripaus ruususuolaa. Pari kolme puolen-nyrkin-kokoista omppua viipaleiksi..

***kyllä - ripaus ruususuolaa teki viimevuoden sosesatsille ihmeitä! Ylimääräinen makeus tasoittui ja makumakumakumakumaku......!!!!
2) Pohja. 100g margariinia. Vanilijajauhetta. Ripaus suolaa. Kaurahiutaleita ja gluteenitonta jauhoa. Ihan hintsu ripaus leivinjauhetta..
3) Tasaiseksi muruksi..
4) ...voideltuun vuokaan..
5) ..käsityönä, siististi joka reunoille.
6) Täytteet kyytiin. Viipaleita pohjalle. Sosetta peitoksi. Muutama viipale vielä koristukseksi pinnalle.
7) 175°-uuniin. Valmista on kunnes päälimmäiset omenaviipaleet alkavat muuttua kullanruskeiksi ja sosetäytteestä näkee, ettei se enää ole niin vetelää..

Valmiista tuotoksesta jäi kuva ottamatta. Oli liian hyvää. Hävisi hetkessä. :)

***omenasose toi itsessään juuri oikeaa kosteutta ja täyteläisyyttä! Lisukkeet ja kastikkeet saattoi helpolla unohtaa!
***vanilijaripaus tavanomaisessa, suht kuivassa kaurahiutale-murotaikinapohjassa oli upea twisti!
***omenasose ja uuden sadon, tuoreet omenat. Tähän aikaan vuodesta ne vaan ovat niin sanoin kuvaamattoman suurta herkkua! Omenajälkkäriä on hyvin hyvin hankala mogata.

Ei kommentteja: