sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Mustapapuburgeri

...hieman helpommalla konstilla, kuin aiemmin. :)
Edellinen vegeburgeri mustapavuista oli köökkitunnelmoinnin ylilyönti. Tämänkertaisilla menetelmillä päästiin myös maagiseen maku-lopputulokseen, mutta huomattavasti suorasukaisimmilla keinoilla!
1) Mustapapupurkki valumaan. Puolet pellille, puolet sellaisenaan..

***ei tarvitse kokonaan huuhtoa. Riittää valutella suht-koht-huolella..
2) 175°-uunissa ensin noin 10 min, sitten grillivastuksen alla kunnon paahtaminen! Muutama minuutti riittää!

***tämä jekku oli ehdottomasti avain onnistumiseen!
***kuivattuna muruna pavut toimittavat ikään kuin korppujauhojen-virkaa. Maku myös tiivistyy ja "lihavoituu" :)
3) Kakki pavut ja mausteet purkkiin! Raastettua keltasipulia, pimentoa, valkosipulijauhetta, timjamia, tilkka Worchesteria ja Tabascoa, yksi kananmuna ja ruokalusikallinen vehnäjauhoja..
4) Blenderillä tasaiseksi
5) Stanssi kuumalle, öljytylle pannulle. Lusikalla massa paistumaan!
6) Kunnon, rauhallinen ruskistus molemmin puolin. Lopuksi vielä uunin jälkilämpöön (noin 100°-asteeseen) kuivumaan ja kypsymään..

7) Sillävälin sipulisetti-sun-muut valmiiksi..

Piffit uunista. Burgerin kasaus. Herkuttelemaan.
Kyllä kiitos!

***herkkua. Aivan ehtaa herkkua. :)
***tekstuuri ja maku. Molemmat todella listavasti kohdallaan! Hento tulisuus, samettinen ja syvä lihaisa pehmeys. Tekstuurista toki puuttuu liha-pihvin "puruvastus", mutta empä sitä toisaalta kaivannutkaan.
***stanssit paiston apuna ovat äärimmäisen miellyttävät. Näin piffeistä saa jopa pihvin muotoisia eikä epämääräisiä kasoja
***unohdin käyttää umami-maun tukemiseksi murskattuja, kuivattuja tatteja.. Hö. Niitä pitää muistaa nakata massan mukaan ensikerralla!!!

Ei kommentteja: