sunnuntai 31. elokuuta 2014

Portobello ripieno di risotto

..eli papu-pinaatti-risotolla täytetty portobello.
Tämän voisi lykätä kategoriaan tyylikkäät kasvisruoat. Vege-gourmet'a, herkullista JA kauniin näköistä/näyttävää kasvisruokaa voi olla hankalahko toteuttaa. Miunmaunmukaan tässä kuitenkin olisi eräänlainen eksmplaari.
1) Portobellomöhkylät pesulle.  En lähtis näitä enää "kuorimaan", iso osa portobellon ominaisuusefektiä näin menetettäisiin..

***portobellosta kun voi tuon päällimmäisen pinnan sienen lakista kaapia pois. Tämän jälkeen käteen jää yli-iso herkkusieni..blaah. :)
2) Uuni 225° ja kiertoilmalle!
3) Marinadi sekaisin: oliiviöljyä, balsamicoa ja muscovadosokeria. Pullasudilla sienenpintaan -> kuumaan uuniin grillaantumaan!

***balsamico-muscovado-oliiviöljy. Sopivasti karamellisoituu pintaan. Balsamicosta sopiva happo. Herkkua.
4) Risotto bianca, valkoisilla pavuilla ja tuoreella pinaatilla.
5) Lusikalla esipaistettujen sienten kyytiin. Muutava viipale kunnon kypsytettyä cheddaria päällimmäiseksi..
6) Grillivastuksen alle vielä muutamaksi hetkeksi uuniin...
..tarjolle.
Hieno. Ja herkullinen.

***näyttävyyttä toki voisi varmasti saada tavalla-tai-toisella vielä enemmänkin. Tälläkertaa tämä riitti.
***maku. Perfettamente a posto. Marinadin maku olisi voinut olla enemmän esillä..

Ei kommentteja: